1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Международно изложение за земеделие и хранителна промишленост “Зелена седмица 2005”

Международно изложение за земеделие и хранителна промишленост “Зелена седмица 2005”

 

Министър Мехмед Дикме замина за Берлин, Германия, където на 21 януари т.г. ще  открие български щанд на 70-тото издание на традиционното Международно изложение за земеделие и хранителна промишленост “Зелена седмица 2005”. Изложението се провежда от 21 до 30 януари, като страната ни ще се представи на него с традиционни български продукти за 16-и пореден път.

Българският щанд ще бъде разположен върху площ от 100 кв.м, където 18 български асоциации, фирми и организации ще изложат световно известни национални продукти, ще бъде изграден също и ресторант, където посетителите ще имат възможност да дегустират деликатеси и традиционни ястия от националната ни кухня. 

В рамките на посещението си в Берлин, днес вечерта министър Дикме ще проведе среща с чуждестранните земеделски министри по покана на федералния министър за защита на потребителите, прехраната и земеделието г-жа Ренате Кюнаст.

Министър Кюнаст и управляващият кмет на Берлин Клаус Воверайт ще присъстват на официалното откриване на българския щанд на 21 януари в 9.45 часа, когато заедно с министър Дикме ще обвяват националното представяне на България на “Зелена седмица 2005”.

По време на посещението си на изложението министър Дикме ще проведе и среща с еврокомисаря по земеделие г-жа Мариан Фишер Боел.

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.