1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МИГ-Раковски ще проведе пресконференция

МИГ-Раковски ще проведе пресконференция

Събитието ще се състои на 23 юни

На 23.06.2014 г. (понеделник) от 10:30 часа ще се проведе пресконференция на МИГ-Раковски във връзка с проект „Стратегия за местно развитие за територията на Община Раковски”.

МИГ-Раковски изпълнява цитирания по-горе проект съгласно договор за БФП № 50-137 от 13.10.2011 г. по мярка 41 „Прилагане на стратегии за местно развитие” и мярка 431-1 „Управление на местни инициативни групи, придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответната територия за местни инициативни групи, прилагащи стратегии за местно развитие”.

Безвъзмездната финансова помощ за управление на МИГ, придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответната територия е 756 000 лв., а за финансиране на проекти към Стратегията за местно развитие е 3 104 000 лв. Общата стойност на БФП е в размер на 3 860 000 лв. 

На пресконференцията ще бъде дадена информация за:
-  Напредъка на МИГ-Раковски по изпълнението на Стратегията за местно развитие;
-  Подписани договори за получаване безвъзмездна финансова помощ с бенефициенти;
-  Изпълнените и разплатени проекти;
- Участието на Изпълнителния директор Мария Гиева в кръгла маса в Брюксел като представител на местните инициативни групи от България;
- Одобрен проект и подписан договор на МИГ-Раковски „Вкусовете от вчера – Валоризация на кулинарно наследство” на стойност 254 958,08 лв., който ще се изпълнява в партньорство с „Elsbeere Wienerwald LAG”
-  предстоящите дейности за 2014 г.

На пресконференцията ще присъстват: Павел Гуджеров - народен представител и председател на МИГ-Раковски, Мария Гиева - изпълнителен директор на МИГ-Раковски, Рангел Матански - експерт по прилагане на стратегия.

Събитието ще се проведе в Конферентната зала на „Регионален пресклуб на БТА-Пловдив”, гр. Пловдив, пл. "Централен" №1.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.