Министър Десислава Танева ще открие БАТА АГРО 2016 Пролет

Над 130 фирми ще се представят на изложбена площ от над 25 хил. кв. метра

От 8 до 12 март на летището в Стара Загора ще се проведе БАТА АГРО 2016 Пролет. Изложението ще представи последните тенденции и новости в бранша, с акцент агротехника, подходяща за пролетната кампания.

В 10:30 ч ще се проведе пресконференция с участието на министъра на земеделието и храните Десислава Танева на тема: „Резултати от първия прием по мярка 4.1 (одобрени проекти, размер на субсидията) и реда и условията за кандидатстване по мярка 4.1, при втория прием за 2016 година“

11:00 -11:30 официално откриване от министър Танева

14:00 Семинар на тема: Директни плащания и мярка 6.3 - развитие на малки стопанства, предвидена да стартира през април 2016. Участие ще вземат:
Васил Грудев, зам.-министър на земеделието и храните

Антон Аспарухов, директор на Дирекция „Развитие на селските райони“, МЗХ

Владислав Цветанов, експерт в Дирекция „Развитие на селските райони“, МЗХ

На 11 март от 11:00 до 13:00 часа в пресцентъра ще се проведе дискусия на тема: „Управление на механизирани работи в земеделието, с използване на норми и нормативи“, организирана от БАТА АГРО съвместно с Институт за аграрна икономика. Лектор: доц. Нина Котева и модератор проф. Димитър Николов.

В дискусията ще участват експерти от МЗХ, ДФЗ и Министерството на икономиката, както и представители на браншовите организации в земеделието.

ВЕЧЕР НА ИЗЛОЖИТЕЛИТЕ ще се състои на 11 март 2016 година (петък) от 20:30 часа в Комплекс Тера Груп, Стара Загора. Тържеството ще се проведе под формата на Официална вечеря с група „Сигнал“.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.