1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Десислава Танева: Трябва да управляваме горския сектор така, че да удовлетворяваме обществените интереси

Министър Десислава Танева: Трябва да управляваме горския сектор така, че да удовлетворяваме обществените интереси

За 91-ти път се открива учебната година в едно от най-престижните висши учебни заведения в България

„Трябва да управляваме горския сектор така, че да удовлетворяваме обществените интереси“, с тези думи министърът на земеделието и храните Десислава Танева се обърна към студентите от Лесотехническия университет по време на тържественото откриване на новата академична година 2015/2016 г. в Лесотехнически университет. "Този университет е стратегически за Министерството на земеделието и храните. Над 9000 души, завършили това висше учебно заведение, са наши служители в Държавните горски предприятия, Изпълнителната агенция по горите и останалите структури, чрез които се реализират държавните политики в областта на горското стопанство", посочи министър Танева. "Търсете иновациите и новото в науката. Нека се обединим и станем съпричастни към обществените нужди, за да се гордеем, че имаме гори, които са наше национално богатство",  допълни тя. Министър Танева поздрави всички първокурсници за правилния избор да завършат висшето си образование в България и пожела успех в бъдещата им професионална реализация.

Официални гости на събитието бяха д-р инж. Деница Пандева, директор на дирекция „Проекти и международни дейности“ в Изпълнителна агенция по горите, проф. Христо Цаков, директор на Института за гората при БАН, проф. дтн инж. Георги Михов, ректор на Технически университет - София и представители на институти, свързани с обучението и различните специалности в университета. 

Д-р инж. Деница Пандева поднесе поздравления от името на ръководството на Агенцията към първокурсниците и преподавателите във Факултет „Горско стопанство”. „Изключително е вълнението в деня, в който за 91-ти път се открива учебната година в едно от най-престижните висши учебни заведения  в България. С гордост можем да кажем, че авторитетът на този Университет се дължи на преподавателите, които дават всичко от себе си за постигането на модерно и качествено обучение, влагайки в работата си не само висок професионализъм, но и много лични емоции и амбиции, свързани с по-доброто бъдеще на лесотехническото висше училище. Тук е изградена среда, в която обучаващите се получават изключително професионална подготовка, отговаряща на международните стандарти.” – подчерта тя.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.