1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Гечев ще открие международно изложение за местни продукти в Русе днес

Министър Гечев ще открие международно изложение за местни продукти в Русе днес

В рамките на събитието ще се проведе и тематичен дискусионен форум с чуждестранно участие

Министърът на земеделието Явор Гечев ще открие международно изложение за местни продукти днес от 10 ч. в зала „Арена Русе”. На форума ще бъдат представени продукти, произведени на териториите на Местните инициативни групи, финансирани по подхода „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

В рамките на събитието ще се проведе и тематичен дискусионен форум с чуждестранно участие. Международното изложение ще продължи и утре, като в откриването ще се включат кметът на община Русе Пенчо Милков, областният управител на крайдунавския град Анатоли Станев, ръководителят на Управляващия орган на Програмата и заместник-министър на земеделието Георги Събев и други официални лица.

Международното изложение има за цел да предостави възможност на малките фирми – производители и търговци на храни, напитки и занаятчийски стоки от селските райони да представят своята продукция пред широката общественост. Форумът е третото за годината подобно публично събитие, което се организира от Министерството на земеделието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.