1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Иванов в Монтана: Ще работим да върнем младите хора в земеделието

Министър Иванов в Монтана: Ще работим да върнем младите хора в земеделието

По време на разговорите беше поставен и въпросът за намаляването на количествата традиционни за региона култури

„Ще работим да върнем младите хора в земеделието“. Това заяви министърът на земеделието д-р Иван Иванов по време на посещението си в област Монтана.

Там той се срещна с представители на местната власт, както и посети животновъдна ферма в с. Расово, община Медковец и земеделска кооперация в с. Комощица, общ. Якимово. По време на разговорите, като основен проблем бе поставена липсата на работна ръка и намаляване на младите, които искат да се развиват в земеделския сектор. Те призоваха за диференцирано  подпомагане за земеделските производители, които осигуряват работни места и трайна заетост. Аграрният министър подчерта, че цел на ръководството на министерството е да се подпомагат малките и средни производители и младите хора, за да има приемственост в сектора и той да бъде конкурентоспособен. Изтъкнати бяха проблемите с високите цени на фуражите и ниската рентабилност на изкупната цена на млякото.

По време на разговорите беше поставен и въпросът за намаляването на количествата традиционни за региона култури, които се отглеждат - плодове и зеленчуци, предимно ягоди и малини. Земеделците призоваха и за подпомагане на пчеларския сектор, като средствата да се разпределят на пчелно семейство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.