1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Ивелина Василева откри новопостроената пречиствателна станция на Свиленград

Министър Ивелина Василева откри новопостроената пречиствателна станция на Свиленград

Новоизградената пречиствателна станция ще обслужва 18 000 души

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът  на Свиленград инж. Георги Манолов откриха новопостроената пречиствателна станция на града.

Станцията е изградена по проект „Изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа, ПСОВ и водопроводна мрежа в гр. Свиленград“. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ и е с общ бюджет на безвъзмездната финансова помощ 46 463 012 лв. По проекта е реконструирана и модернизирана и канализационната мрежа на Свиленград.

„Чрез европейските средства с подкрепата на държавата, жителите на Свиленград ще използват съвременна канализационна и водопроводна мрежа и пречиствателна станция. С нея се постига 100 % третиране на отпадните води“, каза по време на откриването министър Ивелина Василева.

Новоизградената пречиствателна станция ще обслужва 18 000 души. С реализацията на проекта ще се предотвратят загубите на вода и замърсяването на околната среда с непречистени канализационни води. С приключването на проект „Изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа, ПСОВ и водопроводна мрежа в гр. Свиленград“ се осигурява качествена инфраструктура за питейните и отпадни води на цялата територия на града.

На събитието присъства и министър-председателят Бойко Борисов.  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.