1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Ивелина Василева: Продължава червеният код за тревога за река Тунджа при Елхово

Министър Ивелина Василева: Продължава червеният код за тревога за река Тунджа при Елхово

Оперативното звено към МОСВ продължава да е активирано, а ангажираните институции са в режим на пълна мобилизация

„Продължава червеният код за тревога за река Тунджа при Елхово. На база метеорологичната прогноза се очаква плавно повишение на водните нива. С повишено внимание трябва да продължи наблюдението на река Тунджа при градовете Ямбол и Елхово. Сходна е ситуацията и при река Камчия, където в резултат на прогнозирани валежи и наложилото се изпускане на води от язовирите „Жребчево“ и „Тича“, се очаква нивото да се задържи критично“, съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

„С особено внимание трябва да се следи и река Марица и нейните притоци (река Сазлийка и река Харманлийска) в средното и долното й течение където се очакват валежи. Оперативното звено към МОСВ продължава да е активирано, а ангажираните институции са в режим на пълна мобилизация“, информира Василева.

Днес само на отделни места ще има слаби превалявания - до 2-3 л/кв.м. Привечер от юг ще завали и във вторник ще вали в цялата страна. Във високите полета в Западна България, в североизточните и планинските райони дъждът ще преминава в сняг. Очакваните количества в Западна България ще са между 5-15 л/кв.м, в Централна и Източна - 15-30 л/кв.м.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.