1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Ивелина Василева ще открие Националната екологична конференция „Околната среда – състояние и тенденции“

Министър Ивелина Василева ще открие Националната екологична конференция „Околната среда – състояние и тенденции“

Пресконференцията е от 12:15 - 13:30 часа в зала „София“ на Гранд Хотел София

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие Националната екологична конференция „Околната среда – състояние и тенденции“. Форумът ще се проведе на 11 юни, от 10:00 часа в Гранд Хотел София, зала „София“. Организатор на събитието е Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС). Официални гости ще са Ханс Брюнинкс, изпълнителен директор на Европейската агенция по околна среда (ЕАОС), Томислав Дончев, вицепремиер по еврофондовете и икономическа политика и Йорданка Фандъкова, кмет на община София. 
 
Конференцията се провежда под патронажа на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. На нея ще бъде представен петгодишния доклад - оценка на Европейската агенция по околна среда (ЕАОС) „Европейската околна среда състояние и перспективи - SOER 2015“. Изпълнителният директор на ИАОС Ваня Григорова ще запознае участниците с Националния доклад за състоянието и опазването на околната среда - 2015г. 
 
Основната цел на конференцията е да запознае заинтересованите страни с данните, тенденциите, приоритетите и политиките в сферата на околната среда на европейско, национално и регионално ниво, както и с националните политики и мерки за опазване чистотата на атмосферния въздух. Във втората част на конференцията специално внимание ще бъде отделено на чистотата на въздуха на столицата в презентацията на заместник- кмета на София Мария Бояджийска.
 
Събитието е отворено за медиите. Пресконференцията е от 12:15 - 13:30 часа в зала „София“ на Гранд Хотел София.
 
Програма на Националната екологична конференция „Околната среда – състояние и тенденции“.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.