1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Кабил опровергава изявлевиено на Андриан Цаконски

Министър Кабил опровергава изявлевиено на Андриан Цаконски

Министър Кабил: “Изявлението на г-н Цаконски е поредната негова лъжа”

 

Във връзка с днешното изявление на млекопроизводителя Андриан Цаконски според което "в понеделник министър Нихат Кабил е извикал четирима представители на млекопроизводителите и ги е притискал да подпишат споразумение", министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил заявява следното:

"Изявлението на г-н Цаконски е поредната негова лъжа. В понеделник, 18 февруари, бях в Брюксел, където участвах в редовното заседание на Съвета на министрите по земеделие и рибарство на страните от ЕС. Ето защо нито бих могъл да извикам някого в този ден, нито пък да го притискам да подписва споразумение.

Истината, която г-н Цаконски за пореден път си позволява грубо да манипулира, е, че след искане на председателя на Националния млечен борд Димитър Зоров в понеделник се е провела среща между зам.-министъра на земеделието и продоволствието д-р Светла Бачварова, експерти на министерството и ДФ "Земеделие" и представители на млекопроизводителите, сред които и г-н Цаконски. Целта на срещата е била да се обсъди текст на споразумение, което да гарантира удовлетворяването на най-важните искания на млекопроизводителите.

На срещата в понеделник е присъствала и Геновева Бакърджиева, изпълнителен директор на Националния млечен борд.

 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.