1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Кабил се срещна със съветника по земеделие в посолството на САЩ в София Браян Гогин

Министър Кабил се срещна със съветника по земеделие в посолството на САЩ в София Браян Гогин

 

Оценяваме високо помощта, която американската страна оказва в изграждането на втора лаборатория в страната ни за диагностика на птичи грип, както и вашата лична ангажираност в изграждането й, каза министър Нихат Кабил на среща със съветника по земеделие в посолството на САЩ в София Браян Гогин.

На срещата се обсъди и дарението от американското посолство в размер на 141 543.94 лева за дооборудване на Националната референтна лаборатория “Нюкясълска болест и инфлуенца А /грип/ по птиците” към Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт /НДНИВМИ/ гр. София. В момента тече процедура за избор на фирми доставчици на апаратурата, след което предстои сключване на договори с тях. Очаква се в най-скоро време необходимата апаратурата да бъде доставена.

Други теми обсъдени на срещата бяха действащи програми за техническа помощ между двете страни, научните изследвания в областта на биотехнологиите и предстоящи обучения на български учени в областта на селскостопанската наука и технологии в САЩ. 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.