1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Кабил ще предложи на МС да се отпуснат допълнителни средства за есенната сеитбена кампания

Министър Кабил ще предложи на МС да се отпуснат допълнителни средства за есенната сеитбена кампания

Средствата ще се използват за покриване на неотложните нужди на производителите, вследствие на неблагоприятните агрометеорологични условия през годината, както и за покриване на по-високите цени на горивата

 

Да бъде отпуснат допълнителен финансов ресурс от 10 млн. лв. за пряко подпомагане на производителите в есенната сеитбена кампания е предложил в доклад до Министерски съвет министър Нихат Кабил, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието. Пред журналисти в Сливен днес, министър Кабил съобщи, че се надява още на утрешното заседание на кабинета искането му да бъде обсъдено и одобрено, за да може в най-кратък срок ДФ "Земеделие" да определи реда за получаване на средствата. Министър Кабил уточни, че по въпроса има предварителното съгласие на финансовия министър Пламен Орешарски.

Средствата ще се използват за покриване на неотложните нужди на производителите, вследствие на неблагоприятните агрометеорологични условия през годината, както и за покриване на по-високите цени на горивата, каза още министър Нихат Кабил. Той припомни, че за есенната кампания вече са отпуснати 25 млн. лв. кредит при 1,5 % лихва, а други 5 млн. лв. ще бъдат разпределени по 10 лв. на декар на непосредствено пострадалите от наводненията земеделски производители.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.