1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Кабил връчи снощи голямата награда „Агробизнесмен на България 2006”

Министър Кабил връчи снощи голямата награда „Агробизнесмен на България 2006”

 

Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил връчи снощи голямата награда "Агробизнесмен на България 2006" на Антоний Ковачев и Георги Богоев. Отличените са управители на фирма "Рапид КБ" и използват машините на водещата световна фирма "КЛААС", която е на българския пазар от 25 години.

Изборът на фирма "Рапид" и нейните създатели и управители с дългогодишен опит и вече стабилно присъствие на българския пазар на земеделска и горска техника е едно наистина високо признание за важното място, което има за българското земеделие неговото модернизиране и надеждно техническо обезпечаване със съвременна и високоефективна техника, каза в приветствието си министър Кабил.
До момента в България има регистрирани 37 382 колесни трактора и 8647 комбайна, като само за периода 2004-2006 г. са внесени 3321нови трактори и 350 комбайна от водещи световни производители, посочи министър Кабил.

От началото на 2003 г. до днес от националния бюджет са финансирани близо 1000 проекта на стойност 88 млн. лв. С предоставения кредитен ресурс е закупена общо 922 селскостопанска техника и инвентар. През т. г. за проекти по програма Селскостопанска техника е осигурен общ ресурс от 40 млн. лв.

Същевременно от началото на програма САПАРД досега е финансирано закупуването на 1045 трактора и 362 комбайна на обща инвестиционна стойност 252 млн. лева, подчерта министър Кабил.

Високото отличие двамата фермери получават за заслуги към българското селско стопанство и развитие на агропроизводството, постигнати с помощта на най-съвременната и производителна техника.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.