1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Мирослав Найденов подписа заповед за финансова помощ по Програмата за подпомагане на лозаро-винарския сектор

Министър Мирослав Найденов подписа заповед за финансова помощ по Програмата за подпомагане на лозаро-винарския сектор

Снимка:

Размерът на обезщетението ще обхваща 100% от загубите за период от три години

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов подписа заповед за предоставяне на финансова помощ по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2008-2014 г.

Според заповедта размерът на обезщетението на доходите ще се определя въз основа на данните за средния добив от заявените имоти за последните три винарски години от съответното лозарско стопанство и средната изкупна цена на гроздето за съответната година по данни от САПИ.

Размерът на обезщетението ще обхваща 100% от загубите за период от три години и ще се изплаща на производители, подали заявление за подпомагане след 1 октомври 2010 г. и сключили договор с Държавен фонд „Земеделие”. Изплащането на обезщетението се извършва след изкореняването.  

Производителите могат да подават заявление за изплащане на обезщетение по образец на ДФЗ до 1 юли на съответната винарска година. Към заявлението трябва да се приложат удостоверение от Изпълнителната агенция по лозата и виното, в което е определен средният добив на производителя от последните три винарски години и акт за презасаждане, издаден от ИАЛВ.

След подаване на заявление и извършване на документална проверка и проверка на място, в срок до 15 работни дни с Уведомително писмо до заявителя ще бъде посочен размерът на одобрената за изплащане сума или отказ за плащане.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.