1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Найденов подписа пакт на кампанията „Коледата безопасна”

Министър Найденов подписа пакт на кампанията „Коледата безопасна”

Кампанията се провежда за трета поредна година

 

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов подписа  пакт на кампанията „Коледата безопасна”, която за първи път се провежда под неговия патронаж. С Коледения пакт производители, вносители, туроператори и контролни органи се задължават да не допускат на пазара некачествени и опасни стоки, храни и услуги.

Във връзка с кампанията „Коледата безопасна” за предстоящите коледни и новогодишни празници съм разпоредил на инспекторите от Националната ветеринарномедицинска служба /НВМС/ да започнат засилени проверки на обектите за търговия на дребно, заведенията, хотелите и временните обекти, каза министър Найденов по време на откриването на Кампанията.
Проверките ще се извършват от Държавния ветеринарно-санитарен контрол /ДВСК/ към Регионалните ветеринарномедицински служби, допълни още той. На стриктен контрол ще подлежат документите за произход и условията за съхранение на продуктите от животински произход в обектите, както и спазването на санитарно-хигиенните изисквания.

Разрешенията за установяване на временни обекти се издават от Регионалните ветеринарномедицински служби  и общинските администрации, заяви още министърът. Той призова гражданите да подават сигнали за нарушения към ветеринарните инспектори.

Кампания „Коледата безопасна” се провежда за трета поредна година. Тя има за цел да информира българските граждани за правата им като потребители.  

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.