1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Найденов ще вземе участие в Генералната сесия на Световната организация по здравеопазване на животните /OIE/

Министър Найденов ще вземе участие в Генералната сесия на Световната организация по здравеопазване на животните /OIE/

Снимка:

Организацията събира, анализира и разпространява ветеринарна и научна информация

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще участва в Генералната сесия на Световната организация по здравеопазване на животните /OIE/, която ще се открие на 23 май 2010 г. в Париж. На Генералната Сесия на OIE се обсъждат важни и критични за страните членки въпроси от регионален и световен мащаб. По време на посещението си министър Найденов ще се срещне и с генералния директор на OIE д-р Бернард Вала.

Световната организация по здравеопазване на животните /OIE/  е междуправителствена организация със 175 членове. Организацията събира, анализира и разпространява ветеринарна и научна информация, предоставя експертна помощ, усъвършенства законовата рамка и подобрява ресурсите на националните ветеринарни служби.  Организацията е под ръководството и контрола на Световната асамблея на делегатите, която включва делегати, назначени от правителствата на държавите-членки. Световната асамблея на делегатите приема международните стандарти в областта на здравеопазването на животните, по-специално за международната търговия и приема решения за контрол на основните болести по животните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.