1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Найденов връчи наградата „Агробизнесмен на годината”

Министър Найденов връчи наградата „Агробизнесмен на годината”

Димитър Петков е новия носител на наградата

Днес от 11.00 часа в Българска Телеграфна Агенция  министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов връчи наградата „Агробизнесмен 2009". Управителят на “КВС Семена България”  Димитър Петков е новия носител на наградата  „Агробизнесмен на годината”. „KWS Семена България”, е част от световния гигант KWS.  Тя е една от малкото агрофирми, които приключват стопанската година с положителен баланс, въпреки икономическата криза. Фирмата е създадена през 2004 г. и се налага като водеща в областта на селекцията и семепроизводството на земеделски култури.

Крайно време е на Министерството на земеделието и храните да не се гледа като на някакъв донор на национални или европейски средства. Време е да има конкурентноспособен аграрен бизнес. Това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов на пресконференция, след като награди тазгодишния носител на наградата „Агробизнесмен на годината” за 2009, традиционно давана от вестник „Български фермер”.

Миналогодишният носител на наградата беше изпълнителният директор на "Булагро груп холдинг" Христофор Бунарджиев заради приноса му за автоматизация на земеделието и за популяризирането на европейската селскостопанска политика чрез изграждане на бизнес центрове в производителните региони на страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.