1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Нихат Кабил представи резултатите по проект в областта на агроекологията

Министър Нихат Кабил представи резултатите по проект в областта на агроекологията

Постигнатите резултати по проекта са особено важни за България в контекста на бъдещото й присъединяване към Европейския съюз

 

В продължение на 18 месеца български, холандски, гръцки и британски експерти си сътрудничиха, за да постигнат заложените цели на туининг проекта, в подкрепа на предприсъединителната стратегия на МЗГ и МОСВ в областта на агроекологията, каза в приветственото си слово министърът на земеделието и горите Нихат Кабил при обявяване на резултатите от проекта. В резултат на това партньорство беше хармонизирано българското законодателство с изискванията на европейското в областта на агроекологията и опазване на водите от замърсяване с нитрати от земеделски източници, както и дейностите, свързани с неговото прилагане.

Министър Кабил заяви, че постигнатите резултати по проекта са особено важни за България в контекста на бъдещото й присъединяване към Европейския съюз.
От месец април 2004 г. до месец октомври 2005 г. в български, холандски, гръцки и британски експерти си сътрудничиха за хармонизиране на българското законодателство в областта на агроекологията и опазването на водите от замърсяване с нитрати от земеделски източници, и дейностите, свързани с неговото прилагане, с изискванията на Европейския съюз.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.