1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Нихат Кабил ще открие двудневен семинар, посветен на развитието на селските райони

Министър Нихат Кабил ще открие двудневен семинар, посветен на развитието на селските райони

 

Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил ще открие от 9.15 ч. двудневен семинар, посветен на развитието на селските райони, съобщиха от пресцентъра на министерството. Форумът, който ще се проведе в хотел "София Принцес", е организиран от Европейската комисия в сътрудничество с МЗГ. Целта на семинара е да представи новата политика на Европейския съюз, свързана с развитието на селските райони в периода 2007–2013 г., по която бе постигнато съгласие през юни 2005 г. на Европейския съвет по селско стопанство.
Презентации ще направят европейски и български специалисти с голям опит в областта на земеделието и селското сотпанство. Участниците в семинара са представители на централната, регионалната и местната власт, както и членове на български организации, занимаващи се с въпроси, засягащи селските региони (фермери, производители на храни и др.)
Основните въпроси, които се поставят за дискутиране са: Какви са стратегическите приоритети на България в селските райони? Кои от мерките на ЕС най-добре благоприятстват тяхното изпълнение? В кои области финансовите ресурси, идващи от ЕС, могат да донесат най-много ползи?
Пресконференцията, на тема "Новата политика на ЕС, свързана с развитие на селските райони", ще се проведе от 10.30 ч. в х-л "Принцес". А от 17.15 ч. министър Нихат Кабил ще даде кратък брифинг заедно с еврокомисаря по здравеопазване и защита на потребителите Мариус Киприану след съвместната им среща в МЗГ.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.