1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Нихат Кабил ще открие форум за политиката на ЕС за развитие на селските райони

Министър Нихат Кабил ще открие форум за политиката на ЕС за развитие на селските райони

 

Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил ще открие утре – 4 юли, от 13.30 ч форум “Политиката на ЕС за развитие на селските райони в периода 2007-2013: Възможности и предизвикателства за страните от Югоизточна Европа”. Организатор е Министерството на земеделието и горите, с подкрепата на Германското дружество за техническо сътрудничество /GTZ/ и Международното дружество за усъвършенстване и развитие, Германия - “ИнВент”.

Във форума ще вземат участие над 60 представители на министерства, държавни институции и международни организации. Единадесет страни от Югоизточна Европа, сред които Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Провинция Войводина, Хърватия и Черна гора също са потвърдили участие в събитието.

Гости на форума ще бъдат бившият еврокомисар по земеделие Франц Фишлер, както и директорът на Дирекция “Развитие на селските райони” в Генерална дирекция “Земеделие” на Европейската комисия Антонис Константину. Опит и постиженията на България в развитието на селските райони ще представи директорът на дирекция в МЗГ Мирослава Георгиева.

Форумът за аграрна политика се провежда в зала “Форум” на хотел “Форум Централ” /бивш “Славия”/ в София.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.