1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Нихат Кабил връчи дипломи на абсолвенти от Аграрния Университет- гр. Пловдив

Министър Нихат Кабил връчи дипломи на абсолвенти от Аграрния Университет- гр. Пловдив

 

Най–важното събитие пред България е присъединяването на страната към ЕС. Пред вас се откриват нови хоризонти, предизвикателства и възможности за реализация в Обединена Европа. Това каза министърът на земеделието и горите Нихат Кабил на официалната церемония по дипломирането на Випуск 2006 на Аграрния университет – гр. Пловдив. Само за периода 2007-2013 г. за развитие и модернизация на българското земеделие страната ни ще получи от ЕС над 5 млрд. евро, каза още той.

Министър Нихат Кабил връчи дипломите на абсолвентите от Агрономическия факултет на университета, който самият той е завършил. Във факултета се обучават студенти по специалност агрономство-полевъдство, животновъдство и растителни биотехнологии.

С мобилен телефон и сим карта с предплатени минути министър Нихат Кабил награди първенеца на Випуск 2006 - Емилия Трошкова от специалност Туризъм – бакалавърска степен.

Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил дари на Аграрния Университет – гр. Пловдив пълен комплект мултимедия – компютър, лаптоп, видео камера и принтер.

Аграрен университет – Пловдив подготвя кадри за всички направления в системата на земеделието - агрономство, животновъдство, агроинженерство, аграрен туризъм, растителна защита, екология, аграрна икономика и растителни биотехнологии.

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.