1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Трайков е получил доклад за състоянието на „Булгартабак”

Министър Трайков е получил доклад за състоянието на „Булгартабак”

Снимка:

Докладът е изпратен и на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков е получил доклада за състоянието на „Булгартабак”. От своя страна той е изпратил доклада и на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и министъра на финансите Симеон Дянков, които по думите му са пряко отговорни за темата, която най-много касае „Булгартабак” – контрабандата.

Докладът е изпратен и на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. В доклада се съдържа и конкретна търговска информация. Целта на този доклада е да даде допълнителна информация на принципала на МИЕТ и на другите министри за възможностите за съвместни усилия в помощ на дружеството. „Всеки път, когато се говори за „Булгартабак” всъщност се говори за тютюневия сектор в България, а двете неща не трябва да се свързват”, посочи министър Трайков.

По неговите думи, „Булгартабак” ползва в рецептите си 38% български тютюни и това е максималното количество, което може да се ползва, за да може да си продава цигарите. Като процент целият изкупуван тютюн, който се произвежда в България, те изкупуват около 10%. „При това те дори имат проблем да си купят 10%, които им трябват, защото това е конкурентен пазар, има много изкупвателни компании, някои дават по-висока цена. За „Булгартабак” не стои въпроса да купува ли повече тютюн или по-малко български тютюн, „Булгартабак” дори не може да купи целия български тютюн, от който има нужда”, посочи Трайков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.