1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Цветанов и изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” обсъдиха изпълнението на плана за действие относно РА

Министър Цветанов и изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” обсъдиха изпълнението на плана за действие относно РА

Всеки вторник - работни срещи

 

На 30 април 2008 г. министърът на земеделието и храните подписа заповед, с която постави Държавен фонд „Земеделие” – РА в изпитателна фаза и даде срок до 30 ноември 2008 г. Разплащателната агенция да назначи и обучи необходимия персонал, да осигури сграден фонд и да извърши допълнителни настройки на информационната система.

На срещата днес бе отчетено, че в Областните разплащателни агенции вече са назначени 300 човека като до края на месец ноември остава да бъдат назначени още 30, с което ще приключи изпълнението на точката, свързана с административния капацитет на агенцията. Всички звена на Областните разплащателни агенции имат осигурен сграден фонд и необходимо оборудване за работа.

Всеки вторник ще се провеждат работни срещи между ръководствата на МЗХ и ДФЗ – РА, на които ще се обсъжда хода на изпълнението на екшън плана до неговото приключване, бе решено днес. В началото на месец декември предстои мисия на ЕК, която ще проверява изпълнението на критериите за акредитация на Разплащателната агенция.

В работната среща участваха зам.-министърът на земеделието и храните Димитър Пейчев и цялото ръководството на ДФ „Земеделие”- РА.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.