1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Валери Цветанов открива Седмата Европейска конференция по растителна геномика (Plent - GEM)

Министър Валери Цветанов открива Седмата Европейска конференция по растителна геномика (Plent - GEM)

Конференцията се провежда от 24 до 27 септември 2008 г. в курорта Албена

България е първата страна от Централна и Източна Европа, избрана за домакин на този престижен форум, чиито организатор е водещият в областта на растителната геномика в България, Агробиоинститут (АБИ).

Провеждането му е от особено значение във връзка с изграждането на Съвместен геномен център - по  инициатива на Селскостопанска академия и Министерство на земеделието и храните, съвместно със Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

По време на конференцията се очаква да  бъдат обменени нови идеи в областта на ефекта от глобалните климатични промени, нуждата от усъвършенстване на възобновяемите източници на енергия, на високопродуктивни сортове растения и по-безопасни и здравословни храни.

В рамките на Европейската конференция по растителна геномика от 22 до 24 септември 2008г. ще се проведе и работна среща на COST FA0604 “Triticeae genomics for the advancement of essential European crops (TritiGen)”.

На 28 септември по инициатива на Черноморската асоциация по биотехнологии ще се състои и  научна конференция на тема: „Биотехнологична конференция: наука и напредък в черноморския регион”

Очаква    се на форума да  участват между 300 и 400 учени и експерти от академичните и бизнес среди на повече от 30 страни от Европа и света.

Повече информация за програмата на конференцията и съпътстващите събития може да получите на интернет страницата www.plant-gem.org

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.