1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Василева и азербайджанският й колега Хюсеин Багиров се срещнаха с кмета на София Йорданка Фандъкова

Министър Василева и азербайджанският й колега Хюсеин Багиров се срещнаха с кмета на София Йорданка Фандъкова

Беше обсъдена бъдеща обмяна на опит и иновативни идеи между България и Азербайджан

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и министърът на околната среда и природните ресурси на Азербайджан Хюсеин Багиров се срещнаха с кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова. Министър Багиров е на посещение у нас по покана на Министерството на околната среда и водите.

Столичният кмет запозна министър Багиров със „зелените“ проекти на София, голяма част от които са реализирани с европейски средства, вкл. По Оперативна програма „Околна среда“. Сред тях са метрото и заводът за механично-биологично третиране на отпадъци в с. Яна. „МОСВ се гордее с реализирания проект за управление на отпадъците на столицата, изпълнен от Столичната община и признат от ЕК като високотехнологичен и иновативен“, каза министър Василева.

На срещата беше обсъдена бъдеща обмяна на опит и иновативни идеи между България и Азербайджан на ниво министерства и общини, в сферата на околната среда и културно-историческото наследство.

По-късно заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков показа на място на министър Багиров най-големия проект реализиран по ОПОС  2007-2013 г. – завода за отпадъци на столицата. На гостите бяха представени залата за управление, възможностите и капацитета на различните инсталации.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.