1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Василева открива ЕкоФест „Зелените идеи в действие"

Министър Василева открива ЕкоФест „Зелените идеи в действие"

Фестивалът е развитие на „Узана ПолянаФест“

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие ЕкоФестЗелените идеи в действие“ на 25 юли от 11 часа. Той се провежда в местността „Узана“ над Габрово на 24, 25 и 26 юли. Фестивалът е развитие на „Узана ПолянаФест“.  През 2015 г. е петото поредно издание, организира се от фондация „ТАЙМ – Екопроекти“ с финансовата подкрепа на Министерство на околната среда и водите чрез Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда и община Габрово.

От 13:30 ч. министър Василева ще вземе участие в дискусия на тема „Адаптация към климатичните промени“. Специални гости ще са водещи специалисти от БАН, Националния институт по геофизика, геодезия и география, Департамент „География“.

За 16:00 ч. е предвидено министър Василева да открие и Детската природна академия, която се провежда в рамките на фестивала. Децата ще участват в практически занимания и игри.

В програмата ще участват над 100 изложители. Категориите, по които ще бъде разпределена зоната за изложители и презентации са ЕкоПазар, ЕкоАкадемия, ТехноЦентър, АртАтелиета, Детски и Презентационен център.

По традиция началото на фестивала се съпътства от освобождаване на птици от Спасителния център за диви животни в Стара Загора.  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.