1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Василева се срещна с представители на Естония и Обединеното кралство по повод председателството на Съвета на ЕС

Министър Василева се срещна с представители на Естония и Обединеното кралство по повод председателството на Съвета на ЕС

Бяха обсъдени въпроси, свързани с определянето на дългосрочните цели и изготвянето на общ план

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева приветства представителите на Естония и Обединеното кралство, които са в страната във връзка с „тройката председателства“ на Съвета на ЕС, в която България участва. Министър Василева изрази увереност в успешното и ползотворно сътрудничество на екипите.

По инициатива на МОСВ на 25 и 26 април в София бяха проведени неформални консултации с водещи експерти в сектор околна среда от Естония и Обединеното кралство. В рамките на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с определянето на дългосрочните цели и изготвянето на общ план. Бяха набелязани темите и основните въпроси, които ще бъдат разгледани от Съвета в периода юли 2017 – декември 2018 г.

Председателството на Съвета се сменя на ротационен принцип между държавите членки на ЕС на всеки шест месеца. За да бъде осигурена приемственост и последователност в политиката на ЕС, държавите председатели работят в тясно сътрудничество в групи от по 3 държави, наречени „тройка“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.