1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Василева ще участва в представяне на конкурса „Екообщина“

Министър Василева ще участва в представяне на конкурса „Екообщина“

Ще бъдат наградени българските общини, които са най-ангажирани с целите на устойчивото развитие и борбата с глобалното затопляне

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще участва в официалното представяне на първото издание на конкурса „Екообщина“, организиран от Посолството на Р Франция в България.

Той има за цел да награди българските общини, които са най-ангажирани с целите на устойчивото развитие и борбата с глобалното затопляне на климата. Конкурсът се организира от Френското посолство в България в партньорство с Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Инициативата е под патронажа на Президентството на Република България.

Събитието ще проведе на 22 март 2016 г., от 10:30 часа, в сградата на Френския институт в София, пл. „Славейков“ №3, зала „Славейков“.

Акцент ще бъде поставен върху целите на инициативата, ролята на българските институции в нея  и критериите за оценка на общините според регламента на конкурса „Екообщина“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.