1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Вътев инспектира възстановени участъци от диги на „Напоителни системи“ край Пловдив

Министър Вътев инспектира възстановени участъци от диги на „Напоителни системи“ край Пловдив

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев инспектира възстановени участъци от диги на „Напоителни системи“ край Пловдив. В резултат на паднали валежи във водосбора на р. Стряма в началото на месец септември бяха компрометирани участъци от дигите и бермите по корекция на р. Стряма, които „Напоителни системи“ ЕАД стопанисва.

След предприети действия от страна на Дружеството, с техника и механизация, са възстановени нарушените диги и берми по корекция на р. Стряма в землището на с. Трилистник.

За участъците по корекция на реката в землището на с. Стряма е изготвена техническа документация и предстои възстановяването й до края на годината. За компроментирания  участък в землището на с. Калековец към момента се подготвя техническа документация и ще се предприемат действия за възстановяване, чрез финансиране от Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

„Напоителни системи“ ЕАД продължава да предприема действия за възстановяване на скъсаните берми и диги по корекция на р. Стряма в участъците, които стопанисва, с цел предпазване от вредното въздействие на водите.

В инспекцията участваше и областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев и заместник-председателят на Комисията по земеделието, храните и горите към Народно събрание Росен Костурков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.