1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Явор Гечев ще открие #AGRO 4.0 „Поглед в бъдещето” в Пловдив утре

Министър Явор Гечев ще открие #AGRO 4.0 „Поглед в бъдещето” в Пловдив утре

В рамките на #AGRO 4.0 ще бъдат обсъдени европейските и национални политики за цифрово земеделие 2021-2027 г.

Министърът на земеделието Явор Гечев ще открие утре, 29 септември, конференция за интелигентно земеделиеПоглед в бъдещето”. Събитието е с начален час  9:30 ч., в Пловдив, хотел Double Tree by Hilton, пл. „Св. Петка“ №1.

В рамките на #AGRO 4.0 ще бъдат обсъдени европейските и национални политики за цифрово земеделие 2021-2027 г., възможностите за финансиране на цифровата трансформация на агросектора и селските райони. Ще бъдат представени и технологиите на Земеделие 4.0, тяхното приложение и ползи за успешен агробизнес. Във фокуса на конференцията ще бъде и решаването на настоящите екологични и социални предизвикателства пред земеделските производители чрез новите технологии в селското стопанство.

От 12 часа, същия ден, министър Гечев ще присъства на подписването на Меморандум за сътрудничество между Университет по хранителни технологии-Пловдив, Аграрен университет-Пловдив и Медицински университет-Пловдив за учредяване на консорциума PlovdivWineUni. В него ще се включи и Виторио Новела, заместник-президент на Международна организация по лозата и виното.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.