1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил даде свидетелски показания

Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил даде свидетелски показания

 

Днес, министърът на земеделието и горите Нихат Кабил даде свидетелски показания като председател на управителния съвет на ДФ "Земеделие" и компетентен орган на Разплащателната агенция в Главна дирекция за борба с организираната престъпност. Показанията са във връзка с дознание номер 49 от 2006 г., с което бившият изпълнителен директор на фонда Асен Друмев е привлечен по чл. 220, ал. 2 от НПК като обвиняем за сключена неизгодна сделка – договори за наем за офисите на териториалните структурни звена на Разплащателната агенция в Пловдив и Разград.

"Още през месец март тази година, когато съдът взе решение за временно отстраняване от длъжност на г-н Асен Друмев, аз изразих желание и готовност за пълно съдействие на разследващите органи с цел бързото изясняване на случая – коментира министър Кабил. – "Днес отговорих изчерпателно на всички зададени ми въпроси, с което се надявам да съм допринесъл за ускоряване хода на разследването и приключването му в срок. Това е всичко, което мога да кажа на този етап, защото като отговорен политик смятам, че това е единственото правилно действие."

Министър Кабил изрази съжаление, че въпреки многократно изразената от него готовност да съдейства на разследващите органи, е научил за призоваването си като свидетел от медиите. "Категоричен съм, че това не е нормалният начин един свидетел да научава, че ще бъде призован като такъв. Заявих това и на служителите на ГДБОП и Софийска районна прокуратура", подчера Нихат Кабил.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.