1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил заминава за Берлин

Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил заминава за Берлин

 

Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил заминава за Берлин, Германия, където на 18 януари се открива Международното изложение за земеделие и хранителна промишленост "Зелена седмица 2007". Българският щанд ще бъде открит официално на 19 януари. Изложението тази година се провежда за 72-ри път от 18 до 28 януари.

По време на панаира на 18 януари официално ще бъде открита презентация на български хранителни продукти в магазините на германската търговска верига "Галерия Кауфхоф".

България участва за 18-ти път във форума, като тази година акцентът е поставен върху разнообразния вкус на българските продукти. На площ от 115 кв. м. 12 малки и средни предприятия от областта на производството на храни, добиването на розово масло и туризма ще представят традиционни продукти под мотото "България – истинското за Европа". На нашия щанд ще бъде отворен и български ресторант с типични за страната ястия и напитки. Посетителите ще могат да вкусят от белите и червени вина, българското сирене и киселото мляко.

В рамките на изложението на 19 и 20 януари ще се проведе 14-ти Аграрен форум "Изток - Запад", в който ще вземат участие министър Нихат Кабил и зам.-министър Бюрхан Абазов.

В рамките на посещението си в Берлин, министър Кабил ще се срещне с федералния министър на хранителната промишленост, земеделието и защитата на потребителите Н.Пр. Хорст Зеехофер, както и със земеделските министри на страните - участнички в "Зелена седмица".

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.