1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министърът на земеделието Кирил Вътев ще открие Десетата национална среща на земеделските производители утре

Министърът на земеделието Кирил Вътев ще открие Десетата национална среща на земеделските производители утре

Директорът на ДФЗ - Георги Тахов ще представи важна информация относно разглеждането на проектите по НПВУ

Юбилейната Десета национална среща на земеделските производители стартира на 20 март (сряда), в Kings`Valley Medical & Spa хотел, Казанлъшки минерални бани.

„Събитието ще отбележи 20-годишнината от учредяването на Асоциацията на земеделските производители в България в компанията на много официални гости. Ще дадем старт на най-мащабното събитие за годината в земеделския сектор“, заяви Венцислав Върбанов, председател на УС на АЗПБ.

Форумът ще открие министърът на земеделието Кирил Вътев и председателят на Комисията по земеделие към Народното събрание Десислава Танева. Очаква се министър Вътев да сподели подробности за предстоящите политики и инициативи от страна на Министерството на земеделието през следващите месеци.

„Очакваме още директорът на ДФЗ, Георги Тахов да даде изчерпателна информация до къде са стигнали проектите по Националния план за възстановяване и устойчивост, за колко проекти ще стигне бюджетът, както и проекти с колко точки ще бъдат одобрени“, споделят организаторите.

Вторият ден на събитието ще стартира с дебат, посветен на планираните промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, които през последните седмици бяха представени в рамките на Комисията по земеделието и храните в НС и предизвикаха сериозни полемики.

Като част от програмата ще бъдат разяснени указанията за кандидатстване по т.нар украинска помощ от страна на Дора Ненова,  директор на дирекция „Държавни помощи и регулации“.

Експерти от ДФЗ ще споделят препоръки за избягване на често допускани грешки в заявленията за подпомагане, еко-схемите и компенсаторните мерки.

„Очакваме сериозни дискусии и дебати по заложените теми в програмата. Ще бъде дадено достатъчно време, за да може експертите да отговорят на всички възникнали въпроси“, заявиха от страна на организаторите.

Каним всеки, който иска да чуе посланията на отговорните лица в сектора, да се присъедини  към нас по време на откриването на събитието, което ще се състои в 15:00 часа на 20 март, сряда.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.