1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министърът на земеделието на Кралство Нидерландия пристига на двудневно посещение у нас

Министърът на земеделието на Кралство Нидерландия пристига на двудневно посещение у нас

 

Утре – 5 юли, на двудневно посещение у нас пристига министърът на земеделието, природните ресурси и качеството на храните на Кралство Нидерландия Корнелис Веерман. Визитата е по покана на министъра на земеделието и горите Нихат Кабил.

 По време на посещението двамата министри ще подпишат Двустранна работна програма 2006 – 2007 г. за сътрудничество между МЗГ и холандското министерство. Програмата за взаимно сътрудничество цели да разшири и развие двустранните отношения на двете министерства в областта на земеделието, безопасността на храните, ветеринарните въпроси и развитието на селските райони. Тя потвърждава ангажимента на Кралството да подкрепи Министерството на земеделието на Република България и предостави техническа помощ и обучение на неговите кадри на прага на българското членство в Европейския съюз. Програмата е съсредоточена върху четири основни области на сътрудничество: безопасност на храните и ветеринарни въпроси, развитие на селските райони, директни плащания и подкрепа за пазара и координация по въпроси, свързани с ЕС.

Министър Веерман ще посети българо-холандски разсадник за декоративни растения, изграден по проект на Холандска програма за икономическо развитие с. Братаница, обл. Пазарджик и ферма за производство на зърно в с. Росен.

Холандският гост ще разгледа проект, реализиран по програма САПАРД - винарската изба Шато Тодорофф, с. Брестовица, обл. Пловдив. 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.