1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министерството на туризма ще промотира Пловдив като „Европейска столица на културата 2019 г.“

Министерството на туризма ще промотира Пловдив като „Европейска столица на културата 2019 г.“

Банери с линкове и информация ще фигурират и в социалните мрежи на министерството

Министерството на туризма и Общинска фондация „Пловдив 2019“ сключиха рамково споразумение за съвместна дейност и сътрудничество в подкрепа на домакинството на града за инициативата „Европейска столица на културата 2019 г.“. Фондацията организира и ръководи цялостно проекта, а министерството ще подпомага популяризирането му. Акцентът ще бъде върху града и държавата ни, като дестинация с хилядолетна история и разнообразни възможности за туризъм.

Целта е да повишаване интереса към Пловдив като туристически маршрут и към реализацията на „Европейска столица на културата 2019“, което е с огромна международна и национална значимост. По силата на това партньорство логото на Пловдив като европейска културна столица ще присъства в дизайна и оформлението на българските национални и информационни рекламни щандове на международни изложения.

Рекламно-информационните материали, подготвяни от министерството, ще включват данни и визия за Пловдив като европейска столица на културата в тематични събития и изложения. Проектът ще присъства и при изготвянето на презентации за специализирани форуми, конгреси, експозиции и други прояви. Банери с препратки, линкове и информация ще фигурират и в социалните мрежи на министерството. Целта е да се оптимизират усилията на институциите, за да се гарантират най-добри резултати за българския туризъм.

Пловдив е сред най-предпочитаните културно-исторически дестинации на България. За първите единадесет месеца на 2016 г. в местата за настаняване с минимум 10 легла в областта са пренощували общо над 447 хил. туристи, което е близо 11% ръст спрямо същия период на 2015 г., по данни на НСИ. За този интервал на миналата година реализираните нощувки са общо около 942 хил. (почти 8% повече), като при чуждите граждани ръстът е около 11%. Приходите от нощувки се изчисляват общо на над 40,4 млн. лв., т.е. ръст от близо 10%.  

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.