Министрите Ангелкова, Нанков и Димов проведоха работни срещи с еврокомисари в Брюксел

Еврокомисарите Вела и Крецу приветстваха усилията на българското правителство за изграждане на автомагистрала „Струма"

Министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министърът на околната среда и водите Нено Димов проведоха срещи с еврокомисарите по околна среда, морско дело и рибарство и по регионална политика Кармену Вела и Корина Крецу.

„Заедно с министър Нанков и министър Димов проведохме срещи с комисарите по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела и по регионално политика Корина Крецу. Основната тема на разговорите беше изграждането на АМ „Струма", каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на нарочна пресконференция в Брюксел днес. „Този проект е от съществено значение за страната както от гледна точка на туризма, така и от гледна точка на регионалното развитие, особено в областта на околната среда, като се има в предвид, че трасето минава през Кресненското дефиле" продължи министър Ангелкова.

По време на разговорите българските министри запознаха еврокомисарите Вела и Крецу с напредъка по проекта, като е посочено, че подходът на прозрачност ще бъде запазен. В рамките на разговорите са представени всички участници в проекта и всяка една заинтересована страна както НПО-та в областта на околната среда, така и туристическия сектор. Стана ясно още, че преди фактическото изпълнение на проекта, ще бъдат взети под внимание всички релевантни коментари и бележки както от местната власт, така и от всеки гражданин. При изграждането на АМ „Струма" ще бъдат спазени стриктно изискванията на европейското и национално законодателство.

Еврокомисарите Вела и Крецу приветстваха усилията на българското правителство за изграждане на автомагистрала „Струма" и заявиха своята подкрепа за развитието на този високо значим проект не само за българската пътна мрежа, но и за европейската. Те поздравиха тримата министри, че работят заедно и в синхрон, като отбелязаха, че това е първата визита в подобен състав от встъпването в длъжност на новото правителство на България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.