1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Мирен протест на ветеринари

Мирен протест на ветеринари

Недоволстват от забавените плащания за вече извършени ваксинации и профилактични прегледи на селскостопанските животни

На общ символичен протест излизат днес ветеринари от Плевен, Ловеч и Велико Търново. Недоволните ще се съберат в 10 ч пред сградата на Регионалната ветеринарномедицинска служба (РВМС) в Ловеч, съобщи Dariknews.bg.

Протестът им е заради забавените плащания за вече извършени ваксинации и профилактични прегледи на селскостопанските животни, специалистите ще разискват и изискат и реформа в сектора.

Според ветеринарите ефективен контрол при разпространението на лекарства няма и всеки животновъд има достъп до тях, а това лечение се отразява и на качеството на месото.

Пропуските и нарушенията са много, но няма кой да ги отстрани, мислят специалистите.

Ако до края на август няма резултати по изложените в декларацията до Министерството на земеделието и храните искания, може да се стигне и до ефективни протести, заканиха се ветеринарите. В събота председателят на старозагорската колегия на Българския ветеринарен съюз д-р Трайко Алчев каза пред Дарик радио, че мирните протести на ветеринарните лекари ще продължат до 1 септември. Ако до края на този месец няма резултати по исканията на ветеринарите, може да се стигне и до ефективни стачни действия, каза той.

Миналата седмица ветеринарни лекари в страната протестираха, като в края и ветеринари от Южна България дадоха курбан край казанлъшкото село Крън, а в Разградско поп и ходжа се молиха за ветеринарите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.