1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Мирослав Найденов е сред най-одобряваните министри от кабинета

Мирослав Найденов е сред най-одобряваните министри от кабинета

Снимка:

Това показват данни на Националния център за изучаване на общественото мнение

И през февруари българският еврокомисар Кристалина Георгиева продължава да бъде най-одобряваният политик, който заема пост извън страната. Това показват данни на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) от изследване, направено между 3 и 15 февруари сред 1000 души. То е съвпаднало с бедственото положение в страната, свързано с минусовите температури, снеговалежите и последвалите наводнения.

Резултатите нареждат като политик номер едно за февруари в страната премиера Бойко Борисов, работата на когото е одобрявана от 51% от хората. Той е и най-одобряваният лидер на партия от собствения й електорат, коментират социолозите. Одобрението за работата на президента Росен Плевнелиев е 50 на сто. На следващо място се нарежда Георги Първанов, чието одобрение е 44 на сто, а на пето място с равни дялове на одобрение са Меглена Кунева и Цветан Цветанов, одобрявани от по 41% от хората, информира БТА.

Най-одобряваните министри от кабинета към средата на месеца остават Цветан Цветанов, Николай Младенов, Мирослав Найденов и Вежди Рашидов. Веднага след тях се нареждат други трима членове на правителството - Сергей Игнатов, Свилен Нейков и Трайчо Трайков. Макар и не първенец сред министрите по рейтинг, с най-голям ръст на одобрение през февруари е министър Лиляна Павлова – 11%. Тя бе в центъра на общественото внимание около тежката зимна обстановка в страната и оценките за работата й са повлияни от действията й през последния месец.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.