1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Мирослав Найденов: Няма да подам оставка

Мирослав Найденов: Няма да подам оставка

Снимка:

Пет от участващите в протестите шест браншови организации са уверили министъра на земеделието, че не искат неговата оставка

Няма да подам оставка, за да угодя на Сергей Станишев. Това каза днес по Би Ти Ви министърът на земеделието Мирослав Найденов.

Той уточни, че снощи е имал среща с пет от участващите в протестите шест браншови организации и те са го уверили, че не искат неговата оставка. "Те се разграничиха от политическите искания на протестиращите", обяви Найденов.

Министърът посочи, че няма нищо лошо в това зърнопроизводители да карат луксозни коли, дори "Ролс-ройс", но да имат предвид, че в същото време животновъдите не могат да си позволят и "Лада". "3.4% от бенефициентите на помощите по европрограмите получават 70% от субсидиите", припомни Найденов.

Той е категоричен, че правителството просто иска да поправи тази несправедливост, като пренасочи пари от държавната субсидия към зеленчукопроизводителите, животновъдите и други сектори на земеделието. Това желание обаче среща съпротивата на зърнопроизводителите, които провокирали протестите.

"Тези протести струват много. Един добър механизатор взима по 100 лева на ден, а организаторите си стоят на топло", каза Найденов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.