1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Мирослав Найденов: Очаква се в обръщение да влязат около 70–80 млн. лева от продажба на земи от Държавния поземлен фонд

Мирослав Найденов: Очаква се в обръщение да влязат около 70–80 млн. лева от продажба на земи от Държавния поземлен фонд

Преди дни държавата обяви продажбата на 154 000 дка срещу компенсаторки

Ако се приеме, че всички земи от Държавния поземлен фонд в размер на 154 000 дка бъдат разиграни на търг и закупени, очакванията са в обръщение да влязат около 70–80 млн. лева, заяви по време на пресконференция организирана след откриването на изложението в Добрич земеделският министър д-р Мирослав Найденов по повод предстоящата продажба на държавни земи.

Търговете ще се проведат след месец. В момента компенсационните бонове са достигнали до 0,80 лв. Министър Найденов припомни, че Поименни компенсаторни бонове са издадени на собственици, на които държавата не е успяла да върне земята и сега тази несправедливост ще бъде поправена. Преди дни държавата обяви продажбата на 154 000 дка срещу компенсаторки. Процедурите са прозрачни и публични, сложили сме всичко на масата, заяви още земеделският министър. Той призова и медиите да сигнализират за нередности при продажбата на държавните терени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.