1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Мирослав Найденов върна на пост, разследван за корупция парламентарен секретар на МЗХ

Мирослав Найденов върна на пост, разследван за корупция парламентарен секретар на МЗХ

Снимка:

Чиновникът бе отстранен от работа преди два месеца след като гръмна скандал за двойна субсидия от Фонд „Земеделие“

 

Тихомълком Мирослав Найденов върна на пост, разследваният за корупция парламентарен секретар на МЗХ - Симеон Манасиев, съобщи Etrud.tk.

Чиновникът бе отстранен от работа преди два месеца след като гръмна скандал за двойна субсидия от Фонд „Земеделие“, прибрана от свинекомплекса на баща му във Варненско.

Манасиев е върнат на поста и отново е член на политическия кабинет на министъра. Името му фигурира в сайта на ведомството.

В началото на юни, с неохота земеделският министър отстрани временно Манасиев, след като стана ясно, че е замесен в схема за източване на целеви субсидии. Запознати тогава коментираха, че е твърде възможно "журналистическото разследване" да е поръчково, както и че ако не е , то в самата далавера участва бащата на Манасиев, а не самият той, който "тези неща не ги разбира толкова".

Фирма, свързана с чиновника е взела субсидии два пъти за едно и също нещо, стана ясно след излъчен тв репортаж през юни. По линия на свиневъдството се допуска тази помощ да е не повече от 130 000 лв. за една животновъдна единица. Фирмите „Манекс сън” и ЕТ „Манекс”, стопанисващи свинекомплекса във варненското село Слънчево обаче взели двойна субсидия, според репортаж на bTV. По неясни причини, веднъж той се отчита като един, а друг път като два отделни обекта. Собственик на дружествата е бащата на остранения чиновник - Наско Манасиев.

Последният и министърът са в близки отношения от времето, когато Найденов беше главен секретар на НВМС. Вероятно това е и причината за връщането на държавна служба на Симеон Манасиев. Земеделският министър заяви пред обществеността, че бащата на Симеон Манасиев е един от най-добрите свиневъди в България и отрече да му е приятел.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.