1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. MKB Unionbank ще финансира проекти по Програмата за развитие на селските райони

MKB Unionbank ще финансира проекти по Програмата за развитие на селските райони

По силата на споразумението, банката декларира намерението си да предоставя целеви кредити за финансиране на кандидати по програмата

MKB Unionbank подписа рамково споразумение за сътрудничество по Програмата за развитие на селските райони с Държавен фонд „Земеделие”, съобщиха от финансовата институтия.

По силата на споразумението, банката декларира намерението си да предоставя целеви кредити за финансиране на инвестиции на кандидати по програмата. От своя страна, фондът декларира готовността си да си сътрудничи с MKB Unionbank при финансиране на проекти за получаване на безвъзмездна финансова помощ, в ролята му на Разплащателна агенция по програмата.

Програмата за развитие на селските райони е продължение на предприсъединителната програма САПАРД. За периода до 2013 г. по новата програма ще бъдат отпуснати 3.2 млрд. евро. Средствата ще бъдат разпределени между 30 мерки, като в момента са открити покани за кандидатстване по 11 мерки. Селските райони съставляват 81 % от територията на България и 42 % от населението й.

По програмата ще се отпускат средства на земеделски стопанства, фирми, общини, сдружения на общини, неправителствени организации и др. Безвъзмездна финансова помощ ще бъде отпускана по проекти, целящи повишаване на конкурентоспособността на земеделието, горското стопанство и хранително-вкусовата промишленост, опазването на околната среда и подобряване на условията за живот и бизнес в селските райони./econ.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.