1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Младежи се учиха на демокрация в инфоцентъра на Мария Неделчева в Хаджидимово

Младежи се учиха на демокрация в инфоцентъра на Мария Неделчева в Хаджидимово

Младежите преминаха през пет обучителни модула

Обучението, инициирано от Европейския информационен център на Мария Неделчева в Хаджидимово се проведе съвместно със Сдружение „Обществен съвет по образование в община Гоце Делчев” и получи подкрепата на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”, който координира програмата „Младежта в действие 2007 – 2013” за България.

В тренинга, посветен на възможностите, които дава за младите членството на страната ни в ЕС, взеха участие младежи от общините Гоце Делчев и Хаджидимово. Те преминаха през пет обучителни модула, представени под формата на различни интерактивни игри и презентации.

Младите хора се запознаха с обществените представи за ЕС и демокрацията в България чрез анкети, които направиха сред жителите на Хаджидимово, а обобщените резултати от проучването ще се ползват при разработването на проект за младежки обмен.

Програмата „Младежта в действие” на ЕК беше представена по лесен и достъпен начин чрез сценични способи и презентация с най-актуалното за програмата, предоставена от НЦЕМПИ.

Председателят на Обществения съвет по образование Валентин Атанасов насочи вниманието на присъстващите към дейност 1.1 „Младежки обмени” и мотивира младежите да бъдат по-активни в младежки инициативи.

Следобедът бе посветен на разработването на проектни идеи, като младежите решиха да подадат своите проекти до 1 октомври, когато е следващия краен срок за прием на проекти по програмата „Младежта в действие”.

Финалът на семинара бе отбелязан с посещение на парка в Хаджидимово, където всички участници в обучението получиха сертификати за завършен курс по „Демокрация и активно включване”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.