1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Млекопроизводителите не приемат предложените условия за субсидиране

Млекопроизводителите не приемат предложените условия за субсидиране

Не са сигурни дали това е решение на Брюксел или от България

От Националната асоциация на млекопроизводителите в България изразиха несъгласие с договореното от българската делегация в Брюксел по отношение на животновъдството. Председателят на асоциацията Андриан Цаконски каза пред БТА, че тези договорености отклоняват изискванията им за субсидия на литър качествено мляко в съвсем друга европейска мярка. Това е мярката за помощ за постигане на европейските стандарти за хигиена при производството на мляко, които се изплащат в рамките на пет години. Не сме сигурни дали това е решение на Брюксел или от България, коментира Цаконски.

За тези пари млекопрозводителите са щели да настояват за допълнителна субсидия и е щяло да бъде тема на съвсем друг разговор, отбеляза той.

Цаконски каза, че на пресконференция днес от 14 часа в БТА ще се разграничи от някои свои колеги като Димитър Зоров, председател на Млечния борд, Христо Друмев, председател на Националната развъдна асоциация на млеко и месопроизводителите и Георги Тончев, ръководител на регионалната асоциация на млекопроизводителите във Велико Търново. Причината е, че те не защитават интересите на млекопроизводителите в България и обслужват интересите на властта.

"Тези хора използват протестите и искат на мой гръб на извлекат изгода за себе си", каза Цаконски.

По повод предстоящата среща на български животновъди с еврокомисаря Мариан Фишер Боел, която ще се състои на 19 септември, Цаконски каза, че не е поканен и не би отишъл "с тази компания".

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.