1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Млекопроизводителите отново на протест

Млекопроизводителите отново на протест

Имат разрешение и от кмета на София

Протестни действия на млекопроизводители ще има на 19 места в страната, тъй като все още не е ясно как те ще получат средствата, а козевъди и овцевъди изобщо няма да могат да се възползват от финансовата помощ. От 12.00 часа пред Министерски съвет ще се състои протест на млекопроизводителите, за който има разрешение от кмета на София. Това съобщи Андриан Цаконски, председател на Асоциацията на млекопроизводителите в България.

Млекопроидводителите не приемат предложението за помощ в размер на 10 000 евро за 5 години за качествено мляко, подчерта  Цаконски.

Производителите на биволско мляко, козевъди и овцевъди няма да могат да се възползват от парите, които се предвиждат по европейската мярка за достигане на хигиенните изисквания. Тези животновъди ще бъдат ощетени и няма да могат да получат средства, защото за тях няма такива изисквания, каквито съществуват при производителите на краве мляко.

Основните протестни действия ще са на 19 места в цялата страна. Цаконски отказа да назове населените места, които ще се включат в протеста, заради засиления полицейски натиск. Предвижда се и блокиране на пътища.

Протестът в София ще бъде кратък и няма да продължи повече от един час, каза Цаконски.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.