1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Млекопроизводителите ще искат среща с лидерите на Тройната коалиция

Млекопроизводителите ще искат среща с лидерите на Тройната коалиция

Стопаните ще демонстрират отново недоволството си от водената политика на правителството

 

 

Млекопроизводители от цялата страна тази седмица ще се съберат на протест пред Министерството на земеделието и храните, съобщи председателят на Националната асоциация на млекопроизводителите в България Андриан Цаконски.

След известно прекъсване на поредицата фермерски протести, стопаните ще демонстрират отново недоволството си от водената политика на правителството по отношение на подпомагането на животновъдния сектор. Протестът ще се проведе в сряда (29 октомври) и ще започне от 12 часа пред сградата на аграрното министерство в столицата. Фермерите са получи вече разрешение за него.

По думите на Цаконски – по казуса с исканите помощи за млечния сектор нямало никакво развитие. Не били превеждани никакви пари по сметките на млекопроизводителите. „Сигурно не фигурираме и в разчетите за бюджета за догодина”, каза той. Затова от асоциацията обмислят да поискат среща с лидерите на тройната коалиция.

На въпрос има ли шанс за общи протести със зърнопроизводителите, които също недоволстват заради осигуряването на националните доплащания към преките европейски плащания за догодина, Цаконски отговори, че по-скоро това не е възможно.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.