1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МОСВ активира оперативното звено, считано от 14 ч. на 28 септември

МОСВ активира оперативното звено, считано от 14 ч. на 28 септември

Червен код за дъжд и вятър в Бургаска област

Националният институт по метеорология и хидрология НИМХ – БАН обяви за 29 септември червен код за дъжд и вятър в Бургаска област. Очакват се значителни валежи със сумарни количества за денонощието до 60-70 л/кв. м, а в крайните южни райони от областта са възможни и по-големи количества. Ще духа силен, по крайбрежието на морето и бурен северен вятър. Южно от Бургас  вълнението на морето може да достигне 5 бала. Времето е много опасно. Прогнозирани са изключително интензивни метеорологични явления. Възможни са големи материални щети и нещастни случаи. Следвайте нарежданията и всички съвети на компетентните органи и бъдете готови за извънредни мерки.

Оранжев код за дъжд и вятър НИМХ – БАН обяви в областите Варна, Шумен, Ямбол и Сливен. Очакват се значителни валежи със сумарни количества за денонощието до 50 л/кв. м. Ще духа силен северен вятър.

Във Варна се очакват значителни валежи със сумарни количества за денонощието до 50 л/кв. м. Ще духа силен, по крайбрежието на морето и бурен северен вятър. Времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи.

Жълт код е обявен за областите Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Хасково и Стара Загора. Очакват се значителни валежи със сумарни количества за денонощието 15-30 л/кв. м. Ще духа силен северен вятър.

НИМХ – БАН обявява и жълт код за вятър в Кърджалийска област. Ще духа силен и временно бурен северен вятър с пулсации до 25 м/сек. Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.