1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МОСВ дава възможност за подаване на електронни заявления по CITES

МОСВ дава възможност за подаване на електронни заявления по CITES

Всички документи по износа, вноса и ре-експорта могат да се прикачват и да се изпращат чрез системата, независимо от формата

Министерство на околната среда и водите (МОСВ) дава възможност за подаване на електронни заявления за издаване на разрешителни и сертификати по CITES за износ, внос и ре-експорт от и към страни извън Европейския съюз. Услугата е достъпна на интернет адрес http://portal.moew.government.bg като за ползването й е необходим електронен подпис. Връзка с услугата съществува и на познатия досега адрес с форми на заявления -   http://www3.moew.government.bg/?show=top&cid=159 .

Всички документи по износа, вноса и ре-експорта могат да се прикачват и да се изпращат чрез системата, независимо от формата. Изискване е при необходимост от оригинални документи, те да бъдат предоставени в МОСВ преди издаването на заявените разрешителни или сертификати.

За движението на преписката или за специфични искания подателите ще бъдат уведомявани по електронен път. Статусът на преписката ще може да се проверява чрез специален код, генериран от системата, който ще се получава по електронна поща. За удобство попълненото заявление може да бъде свалено на компютър и да се променя многократно чрез системата.

Плащането на таксите може да става и през системата, тъй като е свързана с еРay.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.