МОСВ получи сертификат за качество на услугите БДС EN ISO 9001:2008

Снимка:

Въвежда система за управление, която води до вътрешно-нормативни и организационни подобрения

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева получи сертификат за съответствие на административната система на МОСВ със стандарт БДС EN ISO 9001:2008. Министерството е една от първите администрации, получили този сертификат. С това приключи и проектът за „Въвеждане и сертификация за система на управление на качеството на околната среда и водите”.

Министър Василева благодари на своя екип за усилията, положени в процеса на изпълнение на проекта. „Да носим знака на международно признатият сертификат за качество на услугите по стандарт БДС EN ISO 9001:2008 означава както чест, така и отговорност от тук нататък. Ползата, до която този проект ще доведе, ще бъде нашата увереност че МОСВ е една модерна администрация“, заяви министър Василева.
Тя уточни, че целта е администрацията е да работи ефективно, да подобрява качеството на  услуги, които предоставя на гражданите и бизнеса. „Резултатът ще бъде приключването по сертифициране на дейностите, одитирането и потвърждаването, че дейността на МОСВ в пълна степен отговаря на стандартите“, каза още министърът.

С реализирането на този проект се въвежда система за управление, която води до вътрешно-нормативни и организационни подобрения, позволяващи бързо, ефикасно и ефективно предоставяне на административни услуги от МОСВ. Сертифицирането на въведената система осигурява съответствието с най-съвременните, международно признати стандарти за качество при предоставяне на административните услуги.

Основните целеви групи на проекта са централната администрация на МОСВ, 16-те регионални инспекции по околна среда и води, четирите Басейнови дирекции за управление на водите и трите дирекции на Националните паркове. Допълнителна целева група са крайните потребители на административните услуги – гражданите и бизнеса.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.