1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МЗГ ще участва със собствен щанд на международното ловно изложение в Дортмунд

МЗГ ще участва със собствен щанд на международното ловно изложение в Дортмунд

Специализираното изложение "Лов и куче" се открива на 25 януари и продължава до края на месеца.

 

И тази година Министерството на земеделието и горите (МЗГ) и Национално управление по горите ще участват със собствен щанд на международното ловно изложение в гр. Дортмунд, Германия. Специализираното изложение "Лов и куче" се открива на 25 януари и продължава до края на месеца. По традиция в него участват фирми от цял свят, а броят на посетителите варира от 60 000 до 70 000 души, съобщиха от Министерството на земеделието и горите.
Чрез национална сбирка от ловни трофеи, отстреляни в България, и рекламни материали 37-те Държавни дивечовъдни станции в страната ще представят възможностите и условията за ловен туризъм у нас. Сбирката включва както капитални трофеи от благороден елен и дива свиня, така и трофеи от препарати на елен лопатар, сръндаци, муфлони, диви кози и ловни птици. Присъствието на страната ни на този престижен ловен форум е важно както за популяризиране на ловния и алтернативните видове туризъм, така и като възможност за установяване на нови контакти и възстановяване на интереса на чуждестранните ловци към българските ловни полета.

За втори път тази година МЗГ-НУГ ще подредят свой собствен щанд и на най-значителното ловно изложение в австрийския град Залцбург от 11 до 13 февруари.

Над 2400 чуждестранни туристи са ловували в страната през приключващия в края на януари ловен сезон, сочат неокончателните данни на НУГ. Това е близо 2 пъти повече в сравнение с 2001 г., когато броят им е бил 1250. Основната част от клиентите за лов на едър дивеч са от Германия, Австрия, Франция, Белгия. За дребния дивеч предпочитания проявяват ловците от Италия, Гърция и Испания.

С 25 златни, 33 сребърни и 12 бронзови медала са отличени добитите трофеи при благородния елен, показват още данните на НУГ. Най-добрият трофей, получил 243.95 точки по международната система за оценка (СІС), е отстрелян на територията на Държавна дивечовъдна станция "Черни Лом" – гр. Попово. 7 мечки стръвници, една от които с внушителни размери от 504 точки, са отстреляни още в страната до края на 2004 г., след съгласуване с Министерството на околната среда и водите.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.